Redactie: Kompaan van doodgeschoten rover meldt zich bij AZP

azp Suriname

De 26-jarige Regillio H. is op woensdag 12 april door de afdeling Kapitale Delicten aangehouden.
De verdachte heeft op zondag 2 april samen met anderen een beroving gepleegd bij de Nieuwe Haven Bar.

Daarbij zijn de rovers door de eigenaar beschoten en één van hen heeft ter plaatse het leven gelaten. De eigenaar is verwond met een kapmes. Door de aangetroffen sporen in de directe omgeving vermoedden de wetsdienaren dat er nog een gewonde verdachte moest zijn.

Het blijkt te gaan om Regillio. De verdachte die een schotverwonding heeft opgelopen, vluchtte het binnenland in op zoek naar genezing. Hij keerde zonder succes terug naar Paramaribo en werd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) gebracht waar er operatief is ingegrepen. Tegelijkertijd is de politie in kennis gesteld dat een slachtoffer is binnengebracht met een schotverwonding.

Wetsdienaren van de verschillende gespecialiseerde eenheden hadden inmiddels de informatie dat Regillio één van de verdachten moest zijn die betrokken is geweest bij de roofoverval aan de Nieuwe Haven Bar.
Aangezien Regillio niet aanspreekbaar was, vatte de politie post in de ziekeninrichting. Toen hij bij bewustzijn kwam, is hij ondervraagd.

Regillio verklaarde aan de wetsdienaren dat hij beroofd en beschoten is geworden te Benzdorp. Na flink aan de tand te zijn gevoeld, bekende hij zijn betrokkenheid bij de roofoverval aan de Nieuwe Haven Bar.
De verdachte is aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.