Redactie: Brandstof toch niet verhoogd vanaf morgen

brandstof Suriname

De definitieve brandstofprijs die woensdag moet ingaan is nog niet vastgesteld. Eerder op dag stelde het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) bij beschikking de nieuwe tarieven vast.

Handelsminister Ferdinand Welzijn stelde zo juist tegenover de dWT-redactie dat de beschikking wordt ingetrokken.

De regering gaat opnieuw overleggen met de oliemaatschappijen. Wat de nieuwe brandstofprijzen worden zal naderhand worden bekendgemaakt. Volgens de ingetrokken beschikking zou bij SOL de gasolineprijs naar SRD 6,07 stijgen.

De pompprijs was op 3 april gesteld op SRD 5,98 een stijging destijds met 58 cent, nadat de regering de government take had verhoogd.

De prijs bij Gow2 zou op hetzelfde niveau blijven als bij de recentste aanpassing. De prijsverhoging van begin deze maand heeft intussen geleid tot massademonstraties tegen de regering. Vakorganisaties hadden de regering een ultimatum gesteld om de maatregel te herroepen. Demonstranten tijdens de acties die geleid worden door delen van de vakbeweging hebben geëist dat de prijsaanpassing wordt teruggedraaid.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.