Redactie: 9-jarige Chata Poeketie nog steeds niet gevonden

“We hebben overal gezocht waar we maar konden, maar we hebben niets van hem kunnen zien. Ik ben erg verdrietig dat ik hem niet kan begraven. Het doet me echt pijn, als ik denk wat mijn zoon moet hebben meegemaakt tijdens zijn laatste momenten”, zegt bootsman Melvin Adelaar.

Op 13 maart voer hij met onder anderen zijn negenjarige zoon Chata Poeketie op de Marowijnerivier bij de stroomversnelling Singa Tetei in de omgeving van Stoelmanseiland toen de motor uitviel en de boot kapseisde. Het ontzielde lichaam van de een jaar oude Sulenie Ceder werd na drie dagen gevonden. Zijn moeder, aanvankelijk ook vermist, werd later op het droge teruggevonden. De overige inzittenden overleefden het ongeval.

De vader die tien vaten benzine moest afleveren te Papaiston, die hij te Albina had ingeladen, had Chata meegenomen op een dagje uit.

Nu, bijna een maand later, hebben familieleden met veel pijn in het hart de hoop opgegeven om zijn stoffelijk overschot te vinden.

Al enkele dagen geleden, toen bleek dat de wekenlange zoektocht tevergeefs is geweest is een traditionele begrafenisceremonie voor hem gehouden volgens de marroncultuur.

Wat ook geleid heeft tot het stoppen van de zoekactie is dat het geld opraakte. “We hebben ongeveer SRD 20.000 uitgegeven voor onder andere benzine en sopi.

Mijn broer en andere familieleden hebben mij veel geholpen, maar uiteindelijk was er geen geld meer”, zegt Adelaar. Hij zegt geen hulp van de overheid gekregen te hebben.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.