Redactie: Zal ‘operatie Octopus’ het veiligheidsgevoel weer terugbrengen?

Vanaf nu mag eenieder voorbereid zijn op extra politiecontrole. Operatie Octopus, die wordt uitgevoerd door speciale eenheden van het Korps Politie Suriname (KPS) en het Nationaal Leger, zal worden uitgebreid naar alle districten.

De controle beperkt zich tot nog toe tot Paramaribo, Wanica en Commewijne.

Vooral mensen die laat op straat zijn, zullen zich bij politiecontrole moeten verantwoorden wat de reden hiervoor is of waar zij naartoe gaan. Politiecommissaris Guno Roossenhoff die deze informatie gaf, zegt dat de politie gebruik zal maken van roadblocks. “De grootschalige actie is bedoeld om zoveel mogelijk de verruwende criminaliteit weg te werken”, legt hij uit.

De operatie ging vorige week donderdag officieel van start na aankondiging van president Desi Bouterse. Tijdens de operatie zullen voornamelijk plaatsen waar criminelen en maffiabendes zich schuilhouden, het doelwit zijn. Hangjongeren zullen van straat worden gehaald. Mensen die verdacht voorkomen zullen ondervraagd worden. Burgers mogen melden als zij iets verdachts zien (in hun buurt). Als het nodig is zullen er aanhoudingen worden verricht.

De publiciteitsdienst van het KPS meldde vorige week via de website dat de politie doodsbedreigingen via sociale media extra onder de loep zal nemen en de verdachten zal opsporen. Roosenhoff stelt dat het veiligheidsgevoel bij de samenleving moet terugkeren.

Er is voor de naam Octopus gekozen omdat de politie op meerdere plekken effectievere controle zal uitoefenen. “Net zoals een octopus meerdere tentakels heeft, zullen wij tegelijkertijd op onbepaalde tijdstippen en locaties te werk gaan.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.