Redactie: 26-jarige Jurgen Abauna overleden na politieschot

Roofmoord verdachte dodelijk geraakt na schotenwisseling. De 26-jarige Jurgen Abauna is in de middag van zondag 9 april dodelijk geraakt tijdens een schotenwisseling in het ressort Paranam.

Jurgen maakte deel uit van een roversbende die in beeld is gebracht door de recherche van regio Oost. Deze bende heeft zich onder andere schuldig gemaakt aan een roofmoord. Verder pleegden zij brute berovingen, waarbij de slachtoffers zijn beschoten.


(Foto binnengekomen via Facebook)

Jurgen is op 9 april samen met een andere manspersoon in een voertuig aan de Meursweg gesignaleerd door het Regio Bijstand Team (RBT) Midden. Er is toen een achtervolging ingezet.

Toen hij merkte dat hij achtervolgd werd, reed hij met hoge snelheid weg. Op een bepaald moment sloeg hij een zijweg in, waar het voertuig door de wetsdienaren is klemgereden.
De verdachte opende het vuur op de politie.

Er ontstond toen een schotenwisseling. Jurgen stapte uit het voertuig, rende weg en zeeg neer. De politiemannen bleven ongedeerd. Het politievoertuig vertoont schade.
De andere manspersoon die zich samen met de verdachte in het voertuig bevond, is aangehouden. Het lijk van Jurgen is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.
De recherche van regio Oost onderzoekt deze zaak verder.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.