Video: Vrouw bevallen op 13km hoogte

Baby Kadiju heeft nu al een goed verhaal te vertellen: ze werd geboren op bijna dertien kilometer hoogte.
Moeder Nafy Diaby was 28 weken zwanger, toen ze vanuit Conakry, de hoofdstad van het Afrikaanse Guinee, op een vliegtuig van Turkish Airlines stapte richting Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso.

Ze had van de dokter toestemming gekregen om te vliegen – al mag dat over het algemeen tot in de 36ste week van de zwangerschap.
Vlak na het opstijgen kreeg ze weeën, dus moest de crew te hulp schieten om haar in het vliegtuig door de bevalling heen te loodsen.

Gelukkig zijn stewards en stewardessen daarvoor getraind, en is de geboorte tot een goed einde gebracht. Op foto’s die de Turkse vliegtuigmaatschappij heeft uitgegeven, is te zien hoe medewerkers de pasgeboren baby vasthouden.

Het meisje heeft de naam Kadiju gekregen. In Ouagadougou zijn moeder en kind overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeren beiden in goede gezondheid. Turkish Airlines herdenkt de bijzondere gebeurtenis en geeft nog een applausje aan de cabin crew.

Bron: LindaNieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.