Video: Het gaat heel goed met de Surinaamse ÂDÏKA

De jonge in Suriname woonachtige Dance Hall artiest ÂDÏKA, heeft gisteren haar eerste single en video voor de Nederlandse markt uitgebracht. De release van het nummer, dat een fusion is van afro, dancehall en dance, vloeit voort uit haar samenwerking met het Nederlandse platenlabel Top Notch.

ÂDÏKA tekende vorig jaar oktober bij Top Notch, die ook artiesten als Broederliefde, Ronnie Flex en Kenny B. onder zich heeft.

Âdïka (Amani Verwey) laat sinds haar zesde al haar gouden stem horen aan een ieder die dat wilt. Het muziek maken begint echter pas op haar twaalfde. Geïnspireerd door namen als Rihanna, Kehlani en Big Sean, maakt Âdïka muziek die Suriname al langere tijd op z’n kop zet. Het begint met het nummer ‘Accurate’ uitgebracht in 2013. Het nummer behaalde de nummer één positie bij de grote radiostations in het land. Verscheidene hits volgen ‘Music Turn Up’, ‘LMLY’, ‘Work For It’ en ‘Ruff Gyall’ maken de tiener een absolute autoriteit op het gebied van dancehall in Suriname.

De 18-jarige zangeres wil Suriname laten zien dat het mogelijk is om muziek te maken “In Suriname zeggen mensen vaak dat het leuk is om muziek te maken, maar je er niets mee gaat bereiken. Ik wil het tegendeel bewijzen. Dat anderen naar mij kijken en zeggen ‘zij heeft het ook gemaakt, waarom ik niet?’”. In samenwerking met Top Notch wil de nu Nederland veroveren.
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.