Anoniem: Ik wil dat mijn 17-jarige dochter weggaat!

moeder Paramaribo

Ik wil graag van jullie weten wat jullie zouden doen in mijn situatie. Ik ben een 36 jarige moeder van 1 meisje van 17 jaar. Ik was jong, dat weet ik nu wel.
[quads id=1]

Na de geboorte was hij verdwenen

Maar wat had ik moeten doen? Een abortus? Dat wilde ik niet en haar vader beloofde mij de hemel. Hij was 19 maar na de geboorte was hij verdwenen.

Mijn dochter Charen geeft me echt problemen, ik geloof dat de schuld bij mij ligt. Ik ben gewoon een waardeloze moeder. Ik heb niet geleerd hoe het moest. Mijn moeder was er ook nooit voor mij. Ik had geen idee hoe ik liefde moest geven. Maar toch hou ik van mijn dochter hoor. Ik had het alleen anders moeten aanpakken. Ik heb haar verpest.

Dat hij ook een vrouw heeft

De relatie die mijn dochter en ik hebben is slecht. We vechten letterlijk. Van de week nog moest ik mijn schouder gaan hechten omdat we hadden gevochten. Zo erg is het in dit huis. Ik ben moe, mijn bloeddruk is hoog. Sinds ze 15 jaar is heeft ze een vriend. Een jongen uit Nederland. Hij is geen slechte jongen. Ik denk alleen dat hij ook een vrouw heeft daar. We hebben vaak ruzie daarover. Ze wil niets doen.
[quads id=1]

Ik ben juist zenuwachtig

Hij stuurt geld voor haar en ook voor mij. Charen gaat niet naar school en ze werkt niet. Ze vindt dat haar vriend mij al voldoende helpt. Wat moet er van haar terechtkomen als hij er niet meer is? Ze bespreekt niets met me, soms komt ze een paar dagen niet thuis, dan belt ze me niet. Ik ben dan niet blij, ik ben juist zenuwachtig. Ik wil niet dat er iets met haar gebeurt. Die vriendinnen met wie ze omgaat zijn ook niet goed.

Echt waar, ik ben moe geworden, ik wil niet meer leven met iemand met wie ik dagelijks moet vechten. Ik sprak met haar vriend om haar te laten halen maar hij is niet in staat om dat te doen. Charen verpest mijn leven. Steeds als ik een vriend heb doet ze iets waardoor die mannen wegblijven. Ik hou van haar maar ik wil echt dat ze weg moet gaan. Mijn zus kan haar niet in huis nemen en ze was een maandje ingetrokken bij een vriendin maar is weer terug omdat ze ruzie maakte met haar. Haar karakter is niet goed. Ze maakt ruzie met mensen. Haar mond scheldt de hele dag.

Ze wil niet gaan

De politie is vaak geweest. 1 keer hebben ze mij meegenomen want ik zou der vreselijk mishandelen. Dit kan niet zo. Maar ze wil niet meer uit huis gaan. De politie heeft me gezegd dat ze naar een maatschappelijk werker moet gaan. Ik heb meerdere keren een afspraak voor haar gemaakt. Ze wil gewoon niet gaan, ze zegt dat ik moet gaan.
[quads id=1]

Ze staat me in de weg

Charen scheldt mij uit dat ik slecht ben omdat ik haar niet meer in huis wil hebben. En dat ze gaat zorgen dat ik geen enkel geld meer krijg van haar vriend. Kijk hij hoeft me geen geld te geven. Maar ik ga niet weigeren als hij me geld geeft.Het is toch een steun in deze harde tijd. Ik ben een alleenstaande moeder. Ik werk part time. Het leven is heftig voor ons. Ik heb geen man, ik zou wel graag weer met iemand willen zijn, maar mijn dochter staat me in de weg.

Misschien ook voor haar

Misschien als ze alleen woont dan zal ze veranderen want nu ben ik bang dat het alleen maar erger gaat worden. Soms wil ik haar vader opsporen om me te komen helpen met zijn kind. Moet ik dat doen? We schelen niet veel in leeftijd. We hadden echt vriendinnen kunnen zijn, maar het lijkt soms alsof ze bezeten is. Ze is zo boos op alles en iedereen. Ik weet het niet hoor. Hebben jullie wat advies. Misschien ook voor haar. Ik ga haar de berichten ook laten lezen. Misschien gaat ze boos worden, maar tenminste is het duidelijk voor haar.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.