Redactie: Drempels Sophie Redmondstraat na ongeval moeder en kind

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en wel de afdeling Verkeer en Wegen heeft donderdag drempels aangelegd op de Dr. Sophie Redmondstraat ter hoogte van Elto.

Op woensdag 5 april heeft een zware aanrijding op de bovenvermelde locatie plaatsgevonden, waarbij een moeder en haar dochter gewond zijn geraakt. Zij werden per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Het ministerie heeft de volgende dag al voorbereidingen getroffen om deze omgeving, die door velen wordt gezien als een racebaan, veiliger te maken voor het verkeer.

Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met de voorlichter van OWT&C, Raul Swedo. Hij bevestigt dat er gisteren drempels zijn aangelegd op beide rijstroken.

“Er zijn plannen om op meer locaties verkeers- en veiligheidsvoorzieningen aan te leggen”, zegt Swedo. “Afdeling Wegen was bezig met het dichten van gaten op verschillende locaties.

Omdat dit een spoedgeval is geweest, is er medewerking gevraagd aan afdeling Wegen om het asfalt, dat bedoeld was voor het dichten van de gaten op het wegdek, te willen gebruiken voor het aanleggen van de drempels. Er is een plan opgemaakt om vooral in de omgeving van scholen de veiligheid van vooral de kinderen te waarborgen. De buurtbewoners hebben ook vaker geklaagd onder andere op Tamenga, omgeving de Langatabikistraat.

(foto: Regillio Derby)

“We hebben vooruitlopend hierop alvast zebrapaden aangelegd; de drempels volgen spoedig. Het plaatsen van drempels is echt niet goedkoop. De afdeling Wegen heeft medewerking verleend om asfalt af te staan onder toezicht van afdeling Verkeer. Wij zijn bezig na te gaan hoe wij aan meer asfalt kunnen komen om alle aangekaarte locaties van drempels te voorzien.”
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.