Redactie: 65-jarige bolletjes slikster krijgt 8 maanden

politie Suriname

De 65-jarige Theresia T. is door kantonrechter Siegline Wijnhard veroordeeld tot een celstraf van 8 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De magistraat vond wettig en overtuigend bewezen dat de bejaarde vrouw in december 2016 gepoogd had cocaïne vanuit Suriname naar Nederland te smokkelen.

Daarnaast moet zij een geldboete van SRD 500 betalen of een extra week in hechtenis doorbrengen.

De raadsman van de veroordeelde voerde aan dat de vrouw enorm onder druk was gezet door haar ex-man om het verderfelijk spul uit te voeren. Volgens de veroordeelde moest zij in opdracht van de gewelddadige man 80 bolletjes slikken. Na vele malen overwogen te hebben, ging ze uiteindelijk over tot het feit.

De veroordeelde stond op vertrek naar het buitenland. Tijdens controle bestond het vermoeden dat zij drugs het land wilde uit smokkelen. Zij werd aangehouden en overgedragen aan de afdeling Narcoticabrigade. De vrouw, die de Nederlandse nationaliteit bezit, voerde aan dat zij een aantal keren per jaar afreist naar Suriname om haar zieke moeder te bezoeken. De laatste keer kwam zij voor een week naar Suriname.

De volgende dag hoorde zij gelijk dat zij ze cocaïne zal moeten uitvoeren om zo het geld van het ticket te betalen. Volgens de raadsman is de vrouw gezien haar leeftijd alleen bij het plegen van het feit al gestraft. Naast de mentale trauma heeft de vrouw ook last van diabetes en hoge bloeddruk. Hij vroeg de rechter daarom niet mee te gaan met de strafeis van het Openbaar Ministerie.
Bron: DBS
Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/03/11/redactie-65-jarige-vrouw-slikt-bolletjes-agressieve-ex/

 

https://www.familienieuws.com/2017/01/19/redactie-64-jarige-slikster-aangehouden/

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.