Redactie: Surinaamse drieling samen 240 jaar geworden

Afgelopen weekeinde woonde verslaggeefster Chantal Lindsen, van het AD,  de 80ste verjaardag bij van Anita, Bertha en Carla Vrieze, de eerste drieling van Suriname.

Misschien was het een tikkeltje voorbarig, maar ik verwachtte drie stokoude dametjes waarbij ik de vragen die ik op ze af zou vuren in het oor zou moeten tetteren. Geen kwieke tantes die eerder net voorbij de zestig leken.

Anita, Bertha en Carla Vrieze zijn de allereerste drieling van Suriname en wonen sinds de jaren ’70 in Nederland. Het is een zeldzaamheid dat ze gezamenlijk hun verjaardag vieren. De laatste keer dat dit gebeurde werd de drieling 50 jaar oud.

En ook nu leek het er bijna niet van te komen, maar daar stak Carla’s zoon Mike een stokje voor. Bertha: ,,We hoorden het vorige week pas, echt een hele verrassing hoor! We vieren nooit samen onze verjaardag, omdat Anita in Amsterdam woont, Carla in Rotterdam en ik uit Breda kom.”

Hoewel ze elkaar niet geregeld zien, bellen ze wel elke dag. ,,Ja, echt elke dag. Gewoon even vragen wat ze hebben gedaan en hoe het met ze gaat”, vertelt Bertha alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Al lijkt dat bijna onnodig, want de drieling lijken over telepathische gevoelens te beschikken, zoals wel vaker over twee- en drielingen wordt gezegd. Bertha verklaart: ,,Ja, dan vertel ik dat ik een rode jas heb gekocht bij de C&A en blijkt mijn zus precies dezelfde te hebben. Dat soort dingen hebben we heel vaak!”

Wij van FamilieNieuws doen de hartelijke felicitaties aan drieling Vrieze. Helpen jullie ons mee met de felicitaties?
** Uw felicitaties kunt u plaatsen onder dit bericht of op onze Facebook page
**
Bron: AD

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.