Redactie: Oproep gemeenschap. Morgen 11:00 uur weer protest

De actie van delen van de vakbeweging, ondersteund door politieke partijen, bedrijfsleven, de Bond van Leraren, Alliantie van Leerkrachten in Suriname en anderen wordt vrijdag vervolgd.

De mensen zijn opgeroepen om zich weer om 11.00 uur aan te melden op het Kerkplein. “In één dag worden de prijzen niet teruggedraaid,” concludeert Robby Berenstein, voorzitter van C-47.

De actieleiding is blij met de grote opkomst. De protestdemonstratie is tot nu toe de grootste tegen het beleid van de regering. De protestmanifestatie is ordelijk verlopen. Eerder op de dag, nog voor begin van de loop, reed een zwarte Harrier in op de menigte. Een vrouw viel op de grond. De politie is op de hoogte gesteld van het incident. Vakbondsleider Robby Naarendorp benadrukte dat de armoede opgebouwd is sinds de vorige regering onder leiding van president Desi Bouterse.

Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos) merkte op dat het niet de schuld van de ondernemers is dat de prijzen de lucht in gaan. Dit komt door de koersstijging. Volgens Binda gaan nog meer prijzen omhoog, zoals water, stroom en telefoontarieven. De verarming van het volk gaat volgens hem door.

Berenstein benadrukte dat er nog een lange strijd gevoerd zal worden. De regering heeft volgens hem een goed signaal gekregen vandaag. De verarming van het volk moet worden stopgezet. De eis blijft recht overeind: de brandstofprijzen moeten worden teruggedraaid. De verarming van het volk moet worden stopgezet.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.