50 jaar huwelijk voor echtpaar Kartowardi – Kartosoempeno

De heer Kartowardi, Darsan Johan en Mevrouw Kartosoempeno, Samiaton,wonende aan de Catharina Sophiastraat no 117, in het district Saramacca, delen al 50 jaar lief en leed met elkaar.

De heer Kartowardi Darsan is geboren op 14 mei 1947, in het district Saramacca. Hij komt uit een gezin van 4 kinderen, waarbij een zus en een broer reeds zijn overleden. Hij is geschoold tot de vijfde klas van de lagere school. Op 12 jarige leeftijd vetrok hij naar het district Nickerie alwaar hij 5 jaren lang gewerkt heeft als barbier.

Op 17- jarige leeftijd keerde hij terug naar het district Saramacca en deed aan bouwwerk op de O.S. Sidoredjo, alwaar hij zijn toen 12 jarige vrouw Samiaton tegen kwam, die toen leerling was van die school. Na hun huwelijk op 28 maart 1967 verhuisde het echtpaar naar het district Paramaribo.

Daar aangekomen reed de heer Darsan taxi terwijl zijn echtgenote als verkoopster werkte bij een Chinese winkel. Na een jaar verhuisde het echtpaar terug naar Saramacca alwaar zij aan landbouw deden. Zij verbouwden rijst en pinda. In hun vrije tijd gingen zij ook voor buren werken om wat bij te verdienen. Met de inkomsten van de landbouw hebben zij hun kinderen groot gebracht en ook hun huis gebouwd waarin zij nu wonen. Als hobby had hij de voetbalsport en dansen.

Mevrouw Kartosoempeno Samiaton, is geboren op 18 december 1952, in het district Saramacca. Zij is het enige kind uit het gezin van haar ouders. Haar vader kwam op zeer jonge leeftijd te overlijden. Zij gaf aan dat het leven erg zwaar was maar door samen met haar echtgenoot hard te werken hebben zij het elke keer overleefd en hun kinderen een redelijke, goede opvoeding en scholing gegeven.

Het echtpaar zei dat goede communicatie, tevredenheid en wederzijdse liefde voor elkaar hebben gemaakt dat ze deze mijlpaal in hun leven hebben bereikt.
Uit het huwelijk van dit echtpaar zijn er vier kinderen geboren, waarvan drie dochters en een zoon. Het echtpaar heeft verder acht kleinkinderen,

Het echtpaar verkeert thans nog in goede gezondheid en doet nog steeds aan de tuinbouw.
Districtssecretaris, Tjietradiwangsa Arma heeft namens districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay de felicitaties overgebracht en de gebruikelijke enveloppe overhandigd aan het echtpaar.

Bron: BIC Saramacca

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.