Redactie: Meriba 10 jaar de bak in?

Meriba Bouterse Suriname

Romano Meriba is het meesterbrein geweest achter de dodelijke roofoverval waar hij en anderen voor terecht staan. Officier van justitie Duncan Nanhoe heeft een gevangenisstraf van tien jaar gevorderd tegen Meriba. Meriba wordt aan de hand van de bewijslast, gezien als de leider bij de uitvoering van de beroving op een ondernemer.

“Hij was de leider bij het beramen van het plan”, zei Nanhoe bij het verklaren van de strafeis tegen Meriba. Onder meer telefoongesprekken en verklaringen van medeverdachten wijzen erop dat het Meriba was die cruciale informatie verschafte. Zijn kompanen wisten precies wie, waar en wanneer te overvallen. De politie die kort na de overval al was geïnformeerd, greep kordaat in. Twee overvallers overleefden het niet.

Meriba zelf heeft steeds elke betrokkenheid ontkend. Wel was een auto die op zijn naam staat, gebruikt tijdens de overval. Ook een telefoontoestel dat hem toebehoort was in het bezit van één van de twee doodgeschoten overvallers.

Meriba was niet aanwezig tijdens de overval. Romano Meriba is ooit al vervoordeeld wegens een dodelijke overval. Bouterse verschafte hem gratie nadat die aantrad als president.
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.