Redactie: William P. moet drie jaar zitten voor mishandeling en misbruik

omgang Suriname

William P. hoorde een vonnis van drie jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen zich vellen. De man is het afgelopen jaar op 2 februari de woning van het slachtoffer binnengedrongen en heeft tegen haar wil seks met haar bedreven.

Het slachtoffer werd geslagen en in haar slaapkamer verkracht.

De man had in eerste instantie het feit ontkend. Hij beweerde niet in de woning geweest te zijn, laat staan haar verkracht te hebben.

Toen hem voorgehouden werd dat er DNA-onderzoek verricht zal worden op de slaapjurk en het beddengoed waarop er sperma van de verdachte was, bekende hij het feit gepleegd te hebben.

Lygia Palmburg, advocaat van de veroordeelde, had aangevoerd dat er twijfels waren. Ze vroeg om vrijspraak van haar cliënt. William P. vertelde dat hij een relatie met de vrouw had. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran voerde aan dat deze verklaring van hem niet aannemelijk is geworden. Uit het DNA-onderzoek is gebleken dat de sperma van William P. was. De kantonrechter voerde aan dat hij inbreuk heeft gepleegd op de privacy van de vrouw. Het Openbaar Ministerie had zeven jaar geëist.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.