Redactie: Mijn zoon stierf door deze plant

Lees dit zorgvuldig door. Hier in Suriname zien we deze plant veel. Dit verhaal kwamen wij tegen en wilden het met jullie delen want het kan levens redden. Bekijk ook de video hierboven waarin het wordt uitgelegd:

“Mijn zoon stierf omdat hij een blaadje van een plant in zijn mond had gestopt. Zijn tong begon te zwellen , en zodoende stikte hij. Deze plant komt veel voor in woningen en kantoren, maar het is dodelijk giftig en gevaarlijk, tot het punt dat het een kind in 1 minuut en een volwassene in 15 minuten doodt. Als je het aanraakt bij toeval moet je nooit met je vingers in je ogen zitten, omdat dit permanente blindheid kan veroorzaken. Waarschuw je vrienden en familie. “
Het begon allemaal toen de kleine Esteban, 5 jaar oud, aan het spelen was, en zei dat hij zich niet zo lekker voelde. Ze dacht dat het vermoeidheid was, of indigestie. Maar ze begon zich zorgen te maken toen ze merkte dat haar zoon een vreemde kleur kreeg, en ademhalingsmoeilijkheden had.
Ze belde snel de ambulance, die hem overgebracht heeft naar het ziekenhuis waar hij werd verwezen naar de afdeling vergiftiging noodsituatie, niemand wist wat er werkelijk gebeurt was.

Na een 1/2 uur, kwam de dokter, en vertelde de moeder dat het een vergiftiging was, en iets wat haar zoontje had gegeten. Ze was in shock,en had geen idee wat hij had gegeten.

Om deze reden verzocht ze om een bloedtest,en uit de resultaten bleek dat er een grote dosis van een chemische stof genaamd calciumoxalaat aanwezig was.
De chemische stof wordt gevonden in een plant die bekend staat als Diefenbaker of in Latijns-Amerika als Amoena. Mensen hebben deze plant omdat het gemakkelijk is in onderhoud,het heeft een grote weerstand, en heeft bijna geen zonlicht nodig. Maar het is een giftige plant.
Uit gegevens van 2006 in de Verenigde Staten, blijkt dat 64.250 gevallen van vergiftiging geregistreerd staan met planten, waarvan 75% kinderen onder de 5 jaar.
Als iemand een vergiftiging heeft van de Diefenbaker, raad de National Library of Medicine van de Verenigde Staten je aan de mond schoon te maken met een koude, natte doek, spoel je ogen uit als je enige contact met de plant hebt gehad, en raadpleeg een arts.
Deze plant is erg giftig en kan de dood veroorzaken!.

Bron: Dagelijks.nu
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.