Redactie: Suriname leent 20 miljoen om de stad op te knappen

De regering krijgt een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB. Dit meldt het ministrie van Financiën. De lening van twintig miljoen dollar is bedoeld voor het ooglijker en aantrekkelijker maken van Paramaribo.

De lening is namens de regering ondertekend door minister Gilmore Hoefdraad van Financiën.
Hoefdraad heeft de leenovereenkomst ondertekend in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción. Met het geld zal het Urban rehabilitation Program van start kunnen gaan. Volgens het ministerie gaat het om herstelwerk en gebruik van gebouwen in de historische binnenstad van Paramaribo. De bedoeling is dat uiteindelijk culturele waarde in Suriname commercieel kan worden ingezet.

Ook wordt verwacht dat werkgelegenheid wordt gestimuleerd in zowel de bouw- als de toerisme-industrie. Hoefdraad heeft in Paraguay ook gesproken over lopende projecten bij internationale organisaties.

Ook zijn nieuwe initiatieven besproken, voornamelijk voor ontwikkeling van ondernemerschap. Ook heeft Hoefdraad een gesprek gehad met de minister van Planning van Brazilië.
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.