Anoniem: Mijn zusje heeft 5 kinderen van 5 verschillende mannen

zusje Paramaribo

Dat mijn zus Chellendra 5 kinderen van 5 verschillende mannen heeft, zou mij niet moeten uitmaken denken jullie misschien. Maar mijn zusje woont bij ons in huis. Ze is pas 28 jaar en we wonen in ons ouderlijk huis. Ik woon hier met mijn dochter van 11 jaar.

En mijn broertje woont nog thuis. Hij is 26 jaar. Ik ben 32. Ik heb wel een vriend. Hij is ook niet de vader van mijn dochter. Maar we kennen elkaar al 5 jaar. Hij is een stuk jonger en hij woont alleen met zijn moeder. Sinds zijn vader is overleden.

Het probleem is dat ik mijn dochter goed probeer op te voeden. Zij ziet hoe mijn zusje steeds een andere man neemt en zwanger raakt. Haar kinderen zijn altijd thuis want ze laat ze voor mijn moeder. Ze betaalt mijn moeder wel. Geld heeft ze genoeg want ze gaat alleen met mannen die haar geld geven. Dus ze doet veel in huis en zorgt meestal voor eten voor ons allemaal.

Ze denkt dat je op deze manier kinderen moet opvoeden. Maar zo voedt je geen kinderen op. Die kinderen hebben liefde en aandacht nodig. Die kinderen noemen mijn moeder mama. Mijn zus ziet er heel goed uit. Echt mooi slank en een sexy meid. Je zou nooit denken dat ze 5 kinderen heeft. Ze zegt die mannen ook niet dat de kinderen van haar zijn. Pas later komen ze er achter. Ze houdt die mannen voor de gek. Ik ben bang dat ze haar op een dag gaan vermoorden. Want het is vaker voorgekomen dat ze mishandeld thuis komt. Dan stuurt ze mijn 26-jarige broertje om te gaan vechten. Is vreselijk. Maar hij doet alles voor ons zusje, hij krijgt veel van haar.

Vaak is er gezeur aan ons adres, dan komt de politie. Mijn dochter zit er middenin en haar kinderen ook. Ik wil niet dat dit leven normaal wordt. Ik ben ook bang voor HIV, mijn zusje gebruikt duidelijk geen condoom. Ik kan niet meer haar praten want het eerste dat ze zegt is dat ik jaloers ben. Dat zegt mijn moeder ook. Ik vind dat niet eerlijk van ze. Maar wat als mijn zusje ziek wordt en overlijdt. Wie moet dan voor al die kinderen zorgen. Want alleen haar eerste zoon van 12 heeft contact met zijn vader. Maar omdat hij getrouwd is kan hij die jongen niet in huis nemen. Hij komt hem wel veel halen.

Ik ben aan het sparen om volgend jaar mijn eigen woning te hebben. Maar ik weet niet of ik dat moet doen. Ik kan mijn moeder en broertje niet in deze ellende laten. Ik denk dat door mijn aanwezigheid de boel niet helemaal uit de hand loopt. Die mannen komen bijvoorbeeld niet binnen als ik thuis ben en ik zorg ervoor dat die kinderen zich niet misdragen en dat ze hun schoolwerk blijven doen. Maar is dat mijn verantwoordelijkheid? Ik merk dat ik geen eigen leven heb. Mijn vriend komt niet makkelijk bij ons thuis, om dit gedoe. Bij hem thuis is mijn dochtertje niet welkom. Zijn moeder accepteert niet dat hij een oudere vrouw heeft met een kind. Maar dat is weer een ander verhaal hoor. (Ik ga nog een brief schrijven voor FamilieNieuws). Daarom wil ik mijn eigen plekje hebben.

Wat denken jullie dat ik moet doen? Het is te zwaar voor mijn moeder, mijn broertje ziet dit ook allemaal. Ik merk dat hij vrouwen ook slecht behandelt. Zal het komen door mijn zusje. Hij heeft geen respect voor ze. Waar ik vooral bang voor ben is dat mijn dochtertje de kant van mijn zusje opgaat want ze houdt veel van haar en zegt altijd. Ik wil later net als tante Chelle worden. Ik maak me zorgen, maar ik weet niet wat ik moet doen. Of kan ik mij er beter niet mee bemoeien en mijn eigen leven gaan opbouwen. Maar dat laat ik mijn neefjes en nichtjes in de steek! Wat zeggen jullie ervan? Groetjes van Resa

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.