Redactie: Ook personeel ’s Lands is moe!

De lonen van het personeel van ‘s Lands Hospitaal zijn woensdag reeds uitbetaald, evenals de kledinggelden. Echter geeft de bondsvoorzitter bij het hospitaal, Imro Edam, aan dat men meer dan genoeg heeft van de constante gang van zaken rond de gezondheidssector over het algemeen.

Er is in dit kader ook om 13.00 uur gistermiddag met het bestuur vergaderd om te praten over de vervolgstappen. Dit betreft niet alleen het ‘s Lands Hospitaal, maar ook de overige ziekenhuizen. De bondsvoorzitter stond namelijk stil bij de lage ligtarieven waaraan tot de dag van vandaag niets is gedaan.

“Een ieder weet dat de ligdagtarieven achterhaald zijn. Indien de regering de ligdagtarieven zo wenst te houden, zal zij wel met een injectie moeten komen naar de ziekenhuizen toe. Daar dit een kwestie is die ook de andere ziekenhuizen betreft, zal de optie bekeken worden om samen te spannen en een alliantie te vormen om dit op te lossen”, zegt Edam. Hij verduidelijkt dat het probleem echter niet ligt aan de kant van de directie, omdat de bond inzage heeft qua inkomen.

Verder heeft Edam gesteld dat hoewel de lonen en de kledinggelden al zijn voldaan, de prestatiegelden en de lumpsum nog niet zijn betaald. “We hebben al langer dan 3 jaren op de lumpsum moeten wachten. We gaan nu wel die richting gaan om het op te eisen. De regering zal eraan moeten werken om de ziekenhuizen uit die dip te halen waarin ze nu zitten.

Men zal in ieder geval werken aan een strategie, want het is niet te doen om elke maand weer onzeker te zijn”, aldus Imro Edam. Van de overige ziekenhuizen waren de salarissen bij het Diakonessenhuis gisteren ook uitbetaald.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.