Redactie: Morgen protestloop ‘We zijn moe!’

De protestbeweging ‘We zijn Moe’ pakt na een stilte van enkele maanden haar protesten weer op, en dit keer worden ze scherper dan ooit. Ze zijn gericht op het aftreden van president Bouterse, een nationale staking en vervroegde verkiezingen, zegt initiatiefnemer Curtis Hofwijks.

Zaterdag om vijf uur ’s middags wordt de eerste bijeenkomst gehouden in de wijk Flora. Intussen heeft ‘We zijn Moe’ zich solidair verklaard met Ravaksur, de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, die de regering een ultimatum hebben gesteld van 48 uur om de brandstofprijs terug te draaien.

De pompprijzen zijn vanaf dinsdag met 58 cent per liter ongelode benzine aangepast. Dit is een reden waarom ‘We zijn Moe’ de strijdbijl wederom heeft opgepakt. Met de bijeenkomst hoopt Hofwijks dat de steun, die hij vooral via social media ontvangt, zich vertaalt naar fysieke steun.

Hofwijks, die vanaf 2015 is gestart met protestlopen, had sinds het laatste kwartaal van het vorig jaar niets meer van zich laten horen. Hij zegt dat er onvoldoende animo was.

Hij zegt dat de ‘break’ is gebruikt om als groep weer op adem te komen. “De situatie is zorgwekkend aan het worden. Voordat de economie in elkaar zakt moeten wij actie ondernemen”, stelt een militante Hofwijks.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.