Redactie: Ex-minister Jennifer van Dijk-Silos geeft fouten toe

Jennifer van Dijk-Silos is trots op de veranderingen die zij heeft weten door te voeren als minister van Justitie en Politie. Ze heeft in die functie gediend van augustus 2015 tot en met maart 2017. Zelfs de pijnlijke manier waarop zij is bedankt, legt geen domper op haar trots.

Echter, zij geeft toe dat zij ook fouten heeft gemaakt. “Iedereen wist dat Roy Baidjnathpanday geen procureur-generaal meer zou worden. Ik heb voor hem gevochten”, zegt Van Dijk-Silos. Zij heeft hiervan achteraf spijt. “Dat is mijn grootste fout geweest. De feiten liggen daar. Maar ik wist het toen niet. Ik heb hem altijd als hoogstaand gezien.” De ex-minister zegt dat ze heel veel leugens en manipulaties van hem heeft meegemaakt. Met name in het 8 Decemberstrafproces zou hij ‘rare dingen’ hebben gedaan. Ook de manier waarop hij invulling heeft gegeven aan artikel 148 verklapt volgens Van Dijk-Silos dat hij onoprecht is. Echter, zij wil niet dieper daarop ingaan.

Een andere tactische fout is volgens haar geweest een informeel gesprek dat zij op verzoek van president Desi Bouterse heeft gehad met hofpresident Iwan Rasoelbaks. “Het was een heel gevoelig onderwerp, maar het was een belangrijk gesprek voor Suriname.

“De fout is geweest de misvatting dat zij een openhartig gesprek met hem zou kunnen hebben hierover, zonder dat hun relatie eraan zou gaan. Zij heeft namelijk een zeer goede vriendschapsrelatie met hem opgebouwd.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.