Redactie: Over de dood van Revelliano Peerwijk

“Het recht zal zegevieren!” Zo reageert de familie van Revelliano Peerwijk. De 21-jarige jongeman werd op 21 maart doodgestoken door een zeventienjarige vriend.

De reden hiervoor was een meningsverschil over het roken voor een barbecuestand aan de Latourweg. Voordat de ambulance arriveerde, was het slachtoffer overleden.

Romano Peerwijk, neef en goede vriend van het slachtoffer, vertelt dat hij rond één uur in de ochtend werd gebeld door een buurjongen met de mededeling om zo gauw mogelijk naar Hes-D’s BBQ te gaan want “wan sma sutu Jano en a gersi leki a man e las blo”. De neef, die op nog geen vijf minuten afstand woont, snelde naar de plek. Hij zegt geschrokken te zijn van wat hij daar aantrof. Naar eigen zeggen dacht hij nog hulp te moeten bieden, maar hij zag zijn neef levenloos en badend in zijn bloed liggen. Hij wist toen dat het te laat was.

Volgens omstanders rookten het slachtoffer en de dader voor de bbq-stand en vroeg de eigenaar hen daar liever niet te roken. Peerwijk, die parttime werkte bij de stand, vroeg zijn vriend om de sigaret te doven. Die weigerde echter en werd zo boos, dat hij Revelliano met een scherp voorwerp in de borststreek stak.

De politie gaf in een verklaring aan de media een andere versie: “Gebleken is dat Revelliano zich samen met ene Milly en een andere vriend bij een eettent aan de Latourweg bevond. Op een bepaald moment maakte de manager van de zaak de opmerking dat Milly in het bijzijn van minderjarigen zat te roken. Dit viel bij hem niet in goede aarde.

Hij werd boos en besloot samen met zijn twee vrienden de zaak te verlaten. Niet ver van de eettent begon Milly in zijn boze bui weer over de opmerking te praten. Hij geraakte in een woordenwisseling met zijn vriend Revelliano en haalde plotseling een scherp voorwerp tevoorschijn.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.