Redactie: Ook staking Diakonessenhuis?

Dagblad Suriname heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat het personeel van het Diakonessenhuis maandag het werk zal neerleggen als de uitbetaling van de salarissen tot dan niet zijn geschied. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp wilde nog niet prijsgeven wat er maandag zal gebeuren, maar stelde dat er inderdaad problemen zijn binnen het ziekenhuis.

“We hebben vanmorgen een spoedvergadering belegd, nadat het bondsbestuur de dag tevoren geïnformeerd werd door de leiding omtrent de situatie van het ziekenhuis, wat overigens ook geldt voor alle andere ziekenhuizen. De betalingen naar de ziekenhuizen geschieden helaas te laat.

Naast de late overmakingen is het zo dat er reeds lang werd gevraagd naar aanpassing van de ligdagtarieven wat consequent geweigerd wordt.”
Deze kwestie wordt volgens de bondsvoorzitter op de lange baan geschoven. Iedere maand weer is het een kwestie van afwachten of dit nu wel of niet zal gebeuren. De directie heeft de bond dus geïnformeerd dat het voor deze maand niet allen gaat om de salarissen, maar ook het kledinggeld. Normaliter moet het kledinggeld in januari uitbetaald worden. De overheid had daarbij al een beroep gedaan op de bond om die te verschuiven. Die medewerking hebben zij gehad. “De berichten die wij gisteren hebben ontvangen, zien er niet goed uit voor de ziekenhuizen in zijn algemeenheid, maar meer nog voor Diakonessenhuis en Sint Vincentiusziekenhuis. Hoewel er duidelijk groei merkbaar is binnen het Diakonessenhuis, zijn de inkomsten niet gelijkgesteld aan die groei. De inkomsten zijn niet kostendekkend”, zegt Naarendorp .

Volgens de bondsvoorzitter is het personeel moe geworden, omdat zij zich elke maand weer afvragen of zij deze maand wel of niet uitbetaald worden. “Vorige maand waren de mensen al in de startblokken toen de uitbetaling op de laatste dag plaatsvond.

De directeur heeft ook gesproken over de ernst van de situatie en heeft vervolgens haar stafpersoneel en hoofden van de verschillende afdelingen hierover geïnformeerd. De afspraak is dus gemaakt met het personeel dat als de salarissen en het kledinggeld niet zijn uitbetaald, wij op maandag duidelijk zullen laten merken wat we daarvan vinden”, aldus Naarendorp .
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.