Video: Dikste man ter wereld valt 175 kilo af

De Mexicaan Juan Pedro Franco, die wordt beschouwd als de meest zwaarlijvige man ter wereld, is maar liefst 175 kilo afgevallen. Pedro is er nu klaar voor om een operatie te ondergaan.

Een paar maanden geleden woog de Mexicaan nog 595 kilo. Omdat het levensgevaarlijk is een patiënt met zo’n grote omvang te opereren, moest Pedro eerst flink afvallen. „Toen wij Pedro in november ontmoetten, zagen wij iemand met extreem overgewicht, diabetes en hypothyreoïdie. Omdat hij een derde van zijn gewicht is kwijtgeraakt, is hij nu klaar voor een operatie”, aldus de behandeld arts.

Op 9 mei gaat hij onder het mes in het ziekenhuis in de Mexicaanse plaats Guadalajara. Een groep Mexicaanse chirurgen zal dan eerst een maagverkleining uitvoeren. Als hij dan na nog eens een paar maanden de helft van zijn gewicht is kwijtgeraakt, is hij klaar voor de volgende stap: een bypass. Op die manier is het risico op hartaanvallen het kleinst.

Omdat hij in korte tijd veel moest afvallen, werd de Mexicaan op een mediterraans dieet gezet van veel vlees, vis en groenten. „Ik moest alles op alles zetten om mijn doel te bereiken. Ik eet gezond en ik oefen zoveel als ik kan met een handfiets.

Pedro lag de afgelopen zes jaar in bed vanwege zijn extreme overgewicht. De Mexicaan is dan ook dolblij dat de toekomst er voor het eerst sinds lange tijd een stuk rooskleuriger uitziet. „Ik ben klaar om te vechten.”
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.