Video: Baby levend begraven (buitenland)

 

Inwoners van een Indiaas dorp hebben het leven gered van een baby’tje van zes uur oud dat levend was begraven. De moeder van het meisje dumpte het kind omdat ze vermoedelijk liever een zoon wilde.

Het meisje werd gevonden door een spelend kind in het district Jajpur, in de Indiase staat Odisha; een van de armste gebieden van India. Het voetje van de baby stak uit een hoopje compost. Toen dorpelingen het meisje bevrijdden, bleek de navelstreng nog aan haar vast te zitten. Wonderwel maakt het meisje het goed. „Ze is een gezonde, volgroeide baby van 2,5 kilo”, zegt de lokale arts Fanindra Kumar Panigrahi.


Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht, waar ze momenteel wordt verzorgd. De autoriteiten proberen de ouders van het meisje op te sporen. „Het is duidelijk dat de moeder het meisje wilde doden. Daarvoor moet ze bestraft worden”, laat politiechef Jyoti Prakash Pand weten.

Als het meisje wordt ontslagen uit het ziekenhuis, zal ze worden overgeplaatst naar een weeshuis. Medewerkers van het ziekenhuis hebben het baby’tje Dharitri genoemd, een woord uit het Sanskriet dat ’de aarde’ betekent.

Dochters worden in India gezien als een economische en sociale last. Veel Indiërs gaan dan ook tot het uiterste om te voorkomen dat ze een meisje groot moeten brengen. Het vooraanstaande medische blad The Lancet becijferde in 2011 dat er in de laatste dertig jaar twaalf miljoen meisjes werden geaborteerd.

De redding van het meisje is gefilmd. Let op: sommige kijkers kunnen deze beelden als schokkend ervaren.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.