Redactie: 3 jaar eis voor RBC bankmedewerkster Sheida

Bankmedewerkster Sheida J. hoorde dinsdag drie jaar gevangenisstraf tegen haar eisen voor het stelen van 65.000 euro, 65.000 US dollar en ruim SRD 130 van de RBC Bank.

Hoewel op camerabeelden duidelijk te zien is hoe de jonge vrouw het geld heeft weggemaakt, ontkent ze de beschuldiging. Officier van justitie Rayshree Koendan vindt echter dat er genoeg bewijs is om de vrouw achter de tralies te houden. De diefstal is gepleegd op 23 juni vorig jaar en ze werd zes dagen later aangehouden.

Op camerabeelden is te zien hoe ze aan het einde van die werkdag een geldkoffer met haar voeten achter de kassa schoof en de ruimte verliet om kort daarna terug te keren met een handtas, waarin ze het geld dat in de koffer was, stopte. Ze duwde vervolgens de koffer weer naar voren, zodat die zichtbaar werd.

Een collega heeft bij de politie verklaard dat de verdachte niet bevoegd was om de geldtrommel alleen open te maken. Ook zei de getuige dat de medewerkster op de dag van het voorval haastig was vertrokken en vervolgens niet meer op kantoor was verschenen. Wel had ze gemeld dat ze met ziekteverlof was, dat haar niet door de bedrijfsarts, maar door een dokter in Commewijne was voorgeschreven.

De openbare aanklager vindt het jammer dat de bankmedewerkster haar werkgever heeft benadeeld en vindt een celstraf van drie jaar daarom gepast. Op 25 april komt de advocaat van de verdachte aan het woord.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.