Binnengekomen: Waarom gaan wij niet op straat?

Hallo mensen van FamilieNieuws. Ik heb een vraag. Ik volg de acties in Frans – Guyana op de voet en ik vind het aan de ene kant erg dat het moest gebeuren. Maar aan de andere kant ben ik ook erg trots op de mensen van dat land. Ze vormen een echte eenheid.

Morgen (vandaag *redactie) gaan bij ons de prijzen van brandstof omhoog. Het zal niet lang duren voordat de prijzen in de winkels ook gaan stijgen. Ik zeg jullie eerlijk, ik kan het niet meer aan. Ik heb maar een salaris van 1700 srd. Ik werk voor de overheid. Ik had altijd een goed salaris maar ik red het niet meer. Ik heb 3 schoolgaande kinderen. Mijn vrouw is nu opzoek naar een schoonmaak werk om bij te springen. Ze hoefde eerder nooit te werken.

Foto: DBS

Mijn vraag is, hoe redt de rest van de Surinamers het? Hebben jullie allemaal geld onder jullie matras ofzo? Want eerlijk, ik snap niet waarom wij niet net als de mensen van Frans Guyana op straat gaan. kunnen jullie mij vertellen waarom wij dat niet doen?

Misschien zijn jullie tevreden met de situatie? Of denken jullie dat het vanzelf goed gaat komen? Toen die heer van ‘ik ben moe’ (Curtis Hofwijks *redactie) op straat ging, heb ik hem niet gesteund. Ik heb daar nu wel spijt van.

Ik ben benieuwd of jullie hem hadden gesteund. Alvast bedankt voor jullie eerlijke antwoorden.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.