Anoniem: Mijn man wil scheiden

Hallo, ik lees elke dag jullie verhalen. Niet wetende dat ik ook ooit mijn verhaal aan jullie zou vertellen.
[quads id=1]
Ik schaam me om dit aan mensen te vertellen maar vorige week heb ik de schok van mijn leven gehad. Mijn man wil scheiden.

Ik kwam vorige week zaterdag thuis om 4 uur s nachts. Ik was met mijn nicht naar een feestje. Thuis aangekomen zag ik mijn man op balkon zitten met twee grote koffers. Hij zei me dat ik moest gaan zitten. Ik dacht eerst dat hij ziek was en naar het ziekenhuis moest, toen dacht ik dat zijn broer waar ik een hekel aan heb bij ons in huis wilde komen wonen. Echt van alles ging er door mijn hoofd. Maar ik dacht er niet aan dat hij weg wilde bij mij.
[quads id=1]
Hij zei mij ineens na 12 jaar huwelijk dat hij wil scheiden. Ik mag naïef zijn en jullie kunnen mij dom noemen maar dit bericht kwam aan als bliksem in heldere hemel. Ik begon zelfs te lachen want ik denk dat hij een grap maakte. Voordat ik wegging hebben we zelfs nog omgang gehad. En daarvoor uren in bed gelegen. Hij was wel onrustig en een beetje emotioneel maar dat hij al bezig was met een scheiding dat was onmogelijk.

Als reden gaf Gill op dat hij aan zichzelf moest werken. En dat hij niet meer weet wat liefde is. Ik heb hem eerst duizend keer gevraagd of er een ander is en hij zegt nee. En weg was hij. Precies een week geleden. Vandaag is de eerste dag dat ik uit huis ben gegaan. En mijn telefoon weer heb aangezet. Ik ben moe van het huilen. Gill is elke dag gekomen om steeds spullen op te halen. Hij praat niet echt met me. Hij is niet ready. Plus hij is boos. Want eergisteren heb ik al zijn resterende kleding en schoenen geknipt en in een ton gegooid. Al zijn dure werk kleding. Ik blijf erbij dat hij een ander heeft. Anders gaat hij niet zomaar weggaan. Ja toch?

Op het werk heb ik een spoedverlof opgenomen. De enige die ik in vertrouwen heb genomen is mijn collega, tevens mijn beste vriendin. Wij runnen samen een nagelsalon. Zij is er ook van overtuigd dat Gill een ander heeft.
We zijn 12 jaar getrouwd. Ik wilde nooit kinderen. Hij wel. Hij is altijd blijven zeuren. En heeft het nooit aan een kant kunnen zetten. Hij is 39 jaar en ik 36. Ik zei hem, dat ik misschien op mijn 40ste zou stoppen met de pil. Dat was ons enige probleem in ons huwelijk. Verder hebben we helemaal geen problemen. Kan het zijn om zijn kinderwens? Kan een man zodanig verlangen naar een kind dat hij bij zijn vrouw weggaat?
[quads id=1]
Want ik ben bereid om zwanger te raken voor hem. Maar hij praat helemaal niet meer met mij. 12 jaar. Ik schaam me tegenover mijn familie en die van hem. Ze gaan schrikken als ze horen dat Gill wil scheiden. Ze hebben me reeds gewaarschuwd. Ze weten dat ik geen kinderen wilde nog. Ze hebben me gezegd dat een andere vrouw hem wel kinderen gaat geven.

Gill werkt op een ministerie. Hij heeft een topfunctie. Onlangs zijn er wat verschuivingen geweest en hij kwam vaker wat later thuis dan normaal. Ik heb er nooit iets van gedacht maar ik weet nu zeker dat er een ander is. Mijn vraag aan jullie. Moet ik hem laten gaan en hem die scheiding geven. Want hij heeft al een advocaat en heeft al geregeld dat ik in het huis mag blijven en dat hij me maandelijks geld gaat geven.
[quads id=1]
Deze man is al maanden bezig met de scheiding. Ik heb nooit iets gemerkt. Wat moet ik doen lieve mensen. Ik weet niet wat ik moet doen zonder Gill. Ik ben echt helemaal de weg kwijt. Ik ben pas 36 jaar en dan moet ik als een gescheiden vrouw zonder kinderen door het leven. Ik heb echt spijt van mijn beslissing. Hoe kan ik het weer terugdraaien? Groetjes van Lucia

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.