Video: Baby olifantje geboren in Nederlandse dierentuin

In Dierenpark Amersfoort in Nederland is moederolifant Indra bevallen van een vrouwtje. Het babyolifantje zag zaterdagavond rond de klok van 23.00 uur het levenslicht. Het olifantje is inmiddels buiten met haar moeder en te bewonderen voor bezoekers.

Ze maakt het goed. ,,We hebben het ook al zien drinken”, vertelt de dierenverzorger. ,,Het is echt geweldig om zo’n kleine slurf tussen de andere reuzen te zien rondbanjeren.”
Iedereen die de geboorte live wilde volgen via de webcams van het park, kon zich aanmelden voor een berichtje als de bevalling begon.

Die verliep echter zo snel dat het een geboorteberichtje is geworden. ,,Opeens zagen wij een bult onder de staart en floepte het jong er ongelooflijk snel uit”, zegt de dierenverzorger. ,,Zo konden wij het blijde nieuws van de geboorte van een gezond olifantje melden en daar gaat het natuurlijk om.”

Mensen met ideeën voor een naam voor het olifantje kunnen terecht op de Facebookpagina van het dierenpark.
Kijk hier live naar de olifanten in de dierentuin:

Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.