Redactie: 12 jaar eis voor moord op 27-jarige Moreno Mijnals

politie Suriname

Moreno Mijnals en Sandjaikoemar T. hadden mot om SRD 40. Mijnals heeft dat met zijn leven moeten bekopen en Sandjaikoemar T. heeft twaalf jaar onvoorwaardelijk tegen zich horen eisen. De verdachte wordt ten laste gelegd dat hij op 7 februari Mijnals met een scherp voorwerp om het leven heeft gebracht.

De vechtpartij vond plaats op het Hanna’s Lustproject. Mijnals werd per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij de volgende dag de geest gaf.

Officier van justitie, Astrid Niamat, voerde aan dat een getuige had verklaard dat het slachtoffer de verdachte SRD 40 moest betalen. Sandjaikoemar T. vroeg naar zijn geld en sloeg het slachtoffer. Daarna pakte het slachtoffer een eind hout en sloeg de verdachte ermee. Sandjaikoemar T. had een schaar in zijn zak en die haalde hij tevoorschijn. De getuige had dat gezien.

Een andere getuige had verklaard dat de verdachte naar zijn geld vroeg. Dit gebeurde een dag van tevoren. Mijnals zei dat hij hem later zou betalen. De volgende dag zag de verdachte hem weer en vroeg hem weer om zijn geld. Het slachtoffer had het geld niet. De getuige had verklaard dat hij op die bewuste dag samen met het slachtoffer was. Op een gegeven moment hoorde hij Sanjaykoemar T. gillen tegen Mijnals dat hij zijn geld terug wilde. Zij raakten in een worsteling en het slachtoffer sloeg de verdachte met een stok. Zij raakten wederom in een gevecht. Daarna rende het slachtoffer op het erf en pakte een balk. Maar, hij werd tegengehouden. Toen zag de getuige dat het slachtoffer bloedde. Hij was geraakt in zijn buikstreek.

De verdachte Sandjaikoemar T. verklaarde dat hij het slachtoffer zag en naar zijn geld vroeg. Op gegeven moment zag hij Mijnals met een balk en wilde zichzelf verdedigen. Volgens de verdachte trok hij een schaar en wilde hem ermee verwonden. Hij probeerde de schaar afhandig te maken, maar uiteindelijk werd het slachtoffer ermee geraakt. Hij kan niet verklaren hoe Mijnals in de buikstreek is geraakt. Zowel het psychologische als het psychiatrische rapport geeft aan dat de man niet lijdt aan een gebrekkig geestesvermogen noch aan een diagnostische ziekelijke stoornis. Hij wordt toerekeningsvatbaar geacht voor zijn handelingen. De man is agressief en hij is vaker bij de politie beland. Hij gaat slecht om met probleemsituaties. Het agressief gedrag wordt verslechterd door zijn alcohol- en drugsverslaving. De verdachte kan wel het verschil tussen goed en slecht uitmaken. Op 10 april zal advocaat Hedley Derby pleiten in deze zaak.

Kantonrechter Siegline Wijnhard confronteerde hem met verklaringen van getuigen. Ze vroeg aan de verdachte hoe de schaar ineens in zijn handen was. Sanjaykoemar T. ontkende dat hij de schaar in zijn bezit had. Ook hield de rechter hem voor dat het obductierapport aangeeft dat het slachtoffer een rechte steekverwonding had die met veel kracht was toegebracht. Ook vond de officier van justitie het niet normaal dat de verdachte het slachtoffer met een balk zag aankomen en toch bleef staan. De verdachte verklaarde dat hij het slachtoffer als een broertje beschouwde.
Bron: Starnieuws
Eerdere berichten:

http://familienieuws.sr/2016/05/10/redactie-moreno-mijnals-overleden-om-40-srd/

 

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.