Video: Brand in Schipholtunnel veroorzaakt ernstige vertragingen

Amsterdam moet rekening houden met een zware avondspits, daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. Oorzaak is de afsluiting van de Schipholtunnel na een brand in een vluchtgang. De brandweer had het vuur snel onder controle. De A4 van Amsterdam naar Den Haag is dicht.

Automobilisten krijgen het advies om te rijden via de A9 en A5. Verkeer dat in de richting van Den Haag reed en is gestrand voor de tunnel wordt in tegengestelde richting weggeleid.
Door de afsluiting van de tunnel staat het verkeer muurvast. Volgens ANWB staan de auto’s tot in het centrum van Amsterdam vast.

Rijkswaterstaat meldt dat de tunnel pas morgen na de ochtendspits weer wordt geopend. Door de brand zijn camera’s, kabels en leidingen in de tunnel beschadigd. Met de camera’s houdt Rijkswaterstaat het verkeer in de tunnel in de gaten. ‘De camera’s moeten werken, anders mogen de tunnelbuizen niet open’, zegt een woordvoerder.

Connexxion laat weten dat het busverkeer van en naar Amsterdam vanuit de regio’s Haarlem en Schiphol ernstig vertraagd is. De brand ontstond vanwege kortsluiting in een technische ruimte.
Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.