Redactie: Holland is WEL een paradijs

Hallo mensen in Suriname. Met Shade, ik wil jullie alleen iets laten weten. Ik ben super happy want ik ben onlangs afgestudeerd aan de Universiteit en mag mezelf Meester in de rechten noemen. Ik ben al een tijdje aan het werk en ik ga binnenkort mijn eerste huis kopen in Amsterdam. Voor mij is Holland is WEL een paradijs.

Ik schrijf deze brief niet om stoer te doen maar om te vertellen dat ik het niet zo ver geschopt zou hebben als ik in Suriname was gebleven. Dat weet ik 100% zeker. Ik ben begonnen op Adek, maar door een kans kon ik 7 jaar geleden verhuizen naar Europa. Het ging niet helemaal zonder stress. En met een enorme omweg maar ik ben blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan.

Het was heel erg zwaar. Mijn toenmalige vriend vond het maar niets en is teruggegaan naar Suriname. Ik moest en zou doorzetten. En het is mij gelukt. Niet dankzij de wil van de mens want ik heb veel teleurstellingen moeten doorstaan. Zowel van mijn familie in Suriname als van mijn familie in Nederland die mij zogenaamd zouden opvangen. Maar met de juiste vrienden, vooral Nederlandse vrienden, kom je er wel.

Niet dat Surinaamse vrienden niet goed zijn hoor, maar ik heb echt gemerkt hoe mijn Nederlandse kennissen mij naar plaatsen hebben gebracht die ik niet ken en mij een hele andere manier van leven hebben laten ontdekken. Ik eet nu vele andere dingen en ik luister ook naar andere mooie muziek. Ik wil Suriname absoluut niet afkraken want ik hou van mijn land en ooit op een dag kom ik terug om mijn land hogerop te brengen. Maar, ik wil even ingaan op de mensen die zeggen dat Nederland geen paradijs is.

Niets komt vanzelf nee, maar ik heb veel harder gewerkt in Suriname om iets te bereiken en het lukte maar niet. Hier in Nederland werk ik veel minder hard maar ik krijg kans na kans. Het is dus wel een paradijs. Je moet het gewoon aangrijpen met beide handen. Ik heb mijn best gedaan, mijn studie hier opgepakt en ben geslaagd. Ik ben trots op mezelf. En nu heb ik een topbaan!

Het was niet makkelijk, maar ik zou nooit zo een kans hebben gekregen als ik in Suriname was gebleven. Dat wilde ik zeggen. En tegen de mensen in Suriname: Geef nooit op. Ga achter je doel aan. Als het niet lukt in Suriname probeer het via België, Nederland. Laat niemand je vertellen dat het niet kan, want het kan wel! Waar een wil is. is een weg.

Misschien zijn er mensen die het met mij eens zijn of die het juist niet met mij eens zijn, ik zou graag jullie reacties willen lezen.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.