Bekendmaking: BUZA omtrent situatie Frans-Guyana

Hierbij maakt het Ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat reeds enige dagen zich protesten en stakingen voordoen in ons buurland Frans-Guyana. Volgens ontvangen informatie zijn er barricades opgeworpen op belangrijke toevoer wegen.

Het Ministerie heeft afstemming gepleegd met onze Ministeries van Defensie, Justitie en Politie, Directoraat Nationale Veiligheid alsmede met de Franse Ambassade te Paramaribo. Hierbij stond centraal de veiligheid van de Surinaamse onderdanen en ons consulair personeel in Frans-Guyana.

Vanwege het intensieve personenverkeer tussen beide landen en de aanwezigheid van een grote groep Surinamers in Frans-Guyana doet het Ministerie een beroep op de Surinaamse onderdanen die in Frans-Guyana vertoeven of voornemens zijn naar dit land af te reizen om de nodige voorzichtigheid te betrachten bij het ondernemen van hun reis en indien zij zich aldaar op straat wensen te begeven.

Met de thans aangekondigde stakingen is het mogelijk dat de geschetste situatie enige tijd zal kunnen duren. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken blijft de ontwikkelingen nauwlettend gadeslaan teneinde het publiek te informeren.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.