Redactie: Over de politieagent die zijn broer doodschoot

De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling van een politieman, die verdacht wordt van een dodelijke schietpartij op zijn broer in Paramaribo, verlengd met dertig dagen. Zijn advocaat Delano Landvreugd bevestigt dit. Hij zegt dat zijn cliënt zijn broer wilde afschrikken toen die met hem worstelde.

De politie heeft het dienstwapen in beslag genomen.

De agent was deze maand naar de woning van zijn broer die lid is van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) gegaan om hem in verband met zijn verjaardag te feliciteren. Daar vond de politieman dat hij niet goed was behandeld en ging naar huis. Naderhand ging het latere slachtoffer naar de woning van de agent om de eerdere ruzie uit te praten.

Er zou een woordenwisseling zijn geweest tussen de broers die uitmondde in een worsteling. De worsteling tussen de broers begon in het huis en verplaatste zich naar buiten. Daarbij zou het wapen van de agent per ongeluk zijn afgegaan…

Inmiddels is het slachtoffer al begraven.
Bron: Times
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.