Video: Baby met vier benen en twee ruggenwervels

De baby is succesvol geopereerd. Een baby van tien maanden is via een zeer riskante chirurgische ingreep bevrijd van een ‘parasitaire tweeling’. Baby Dominique uit Ivoorkust werd geboren met vier benen en twee wervelkolommen.

Tijdens de zwangerschap groeide de onvolgroeide helft van een tweeling in de baarmoeder vast tussen de nek en de rug van Dominique, wat haar gezondheid in gevaar bracht.

Een hulporganisatie bracht de familie van Dominique in contact met het Advocate Children’s Hospital in de buurt van Chicago, waar de operatie werd uitgevoerd. Dominique verbleef twee maanden in de VS en werd tijdens deze periode opgevangen door een pleeggezin.

De tien maanden oude Dominique uit Ivoorkust kwam ter wereld met vier benen en twee wervelkolommen.

Als haar parasitaire tweeling niet was verwijderd, had Dominique niet lang meer te leven gehad. Haar kleine hartje en longen moesten hard werken om haar volledige lichaam te ondersteunen.

De twee bewegende benen aan haar nek zouden gaan groeien en teveel kracht uitoefenen op haar ruggengraat, waardoor ze een leven vol pijn zou hebben gehad, aldus de doktoren. De operatie was een succes en Dominique maakt het inmiddels goed.

Parasitaire tweelingen komen zelden voor.
Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.