Redactie: 4-jarige Rahanna Pierre begraven

Verloren zou Rahana Pierre zich vrijdag niet voelen. Ongeveer tweehonderd mensen hebben haar de laatste eer bewezen bij haar begrafenis te Albina in Marowijne. Ze moesten het helaas doen met een gesloten kist met daarop twee foto’s van het meisje. Haar lichaam werd op 11 maart, de dag waarop ze vijf jaar zou worden, in verre staat van ontbinding gevonden in het bos van Alfonsdorp.

Rahana en haar zevenjarige zus Cindy die levend uit het bos is gekomen, werden toen sinds 4 maart vermist. Zij was niet bij de begrafenis. Naar verluidt woont ze sinds kort na haar terugkeer uit het bos, in Paramaribo. Het geval heeft voor veel emotie gezorgd in de samenleving, ook ver buiten het dorp.

Tussen de familie Galgren van vaders kant en Pierre van moederskant is er spanning, maar hiervan was gisteren vrijwel niets te merken. Men besefte kennelijk dat het kind een waardige begrafenis verdiende. Na een kerkdienst thuis bij de familie Galgren te Alfonsdorp vertrok het stoet tegen één uur ’s middags naar het lijkenhuis van Albina waar er een uitvaartdienst is gehouden.

Ondanks dat door de staat van het lijk de kist gesloten bleef, hebben de mensen zowel in Alfonsdorp als Albina op gepaste wijze afscheid genomen van Rahana. Sommigen konden hun tranen niet of nauwelijks bedwingen. Omstreeks half vier vertrok de lijkwagen naar de Rooms Katholieke begraafplaats, enkele honderden meter afstand van het mortuarium.

“Ik ben blij dat alles rustig is verlopen; no wan dyugu dyugu”, zegt de aangeslagen vader Aldenleeds Galgren. “Ik heb wel geen leuke momenten achter de rug”, voegt hij er aan toe. Hij ontkent dat de kinderen slecht werden behandeld door zijn familie. “Ik houd van mijn kinderen en dat weet iedereen. Ik zou nimmer toestaan dat ze onheus werden behandeld door wie dan ook”.

Romeo Pierre, echter, aanspreekpunt van de familie Pierre, zegt dat familie vindt dat iemand verantwoordelijk gesteld moet worden voor de dood van Rahana. “Als aan iemand iets wordt toevertrouwd, moet die verantwoordelijk hiermee omgaan. Ook al is het een hond”, zegt Pierre. De familie heeft juristen aangetrokken om de zaak onder een vergrootglas te plaatsen. “We willen gerechtigheid, want het geval mag niet ongestraft blijven.”
Bron: DWT