Video: Mogelijke besmetting na bloedprikken in Nederland


In een hulpverleningscentrum in de Valckenierstraat zijn mogelijk cliënten besmet doordat een glucosemeter niet goed is gebruikt.
Maximaal zestig mensen hebben volgens de GGD een zeer klein risico gelopen op besmetting met hepatitis B, C en hiv. Zij worden geïnformeerd en uitgenodigd voor een consult.
De suikerspiegels zijn gemeten met een apparaat dat is bedoeld voor individueel gebruik, in plaats van voor meerdere mensen. Dat is dit jaar gebeurd tussen 19 januari en 16 maart. De naaldjes zijn wel per patiënt vernieuwd, maar misschien is er bloed op het apparaat zelf achtergebleven. Daardoor is er een kans dat er bloed-bloedcontact is geweest. Toen het werd ontdekt, is er meteen mee gestopt.
De meter is gebruikt in een centrum waar gemeente en GGD zorg en hulp verlenen aan Amsterdammers met onder meer verslavingsproblematiek. Er is een melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.