Redactie: Minimaal SRD 2402 voor leerkrachten

Suriname lockdown

Vanaf eind maart gaan leerkrachten minimaal SRD 2402 bruto verdienen. Dat heeft vicepresident (vp) Ashwin Adhin vrijdagmiddag in een persconferentie bekendgemaakt. De regering zal het salaris van alle leerkrachten namelijk met minimaal SRD 500 verhogen.
“Dit betreft de eerste fase van het herwaarderingsprogramma”, verduidelijkt de vp. De loonsverhoging, die gekoppeld is aan het Herwaarderingsprogramma, is namelijk in fasen opgedeeld. De eerste fase gaat eind maart in, maar vanwege technische moeilijkheden zullen de meeste leerkrachten het extra bedrag pas in de eerste week van april ontvangen.

Dit besluit is vrijdagochtend genomen, tijdens is een overleg tussen de vicepresident, Onderwijsminister Robert Peneux, de raadsadviseurs van de president, en het bestuur van de Federatie van Organisaties (Fols) van Leerkrachten in Suriname. De vp verwacht dat het onderwijsveld ‘meer dan tevreden’ zal zijn met deze mededeling. Hij is weliswaar niet zeker wat de reactie van bondsvoorzitter Wilgo Valies zal zijn: “want we kennen meneer Valies”.
De vp heeft ook gezegd dat de gesprekken voor de implementatie van tweede fase van loonsverhogingen meteen starten. De Fols heeft volgens hem een werkbaar voorstel gedaan, maar hierover moet nog overlegd worden met de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.