Redactie: +/-300 mensen deden mee aan de protestloop

“Geweld tegen vrouwen neemt steeds ergere vormen aan en wij tolereren dat niet langer. Het is genoeg.” Aan het woord is Renuka Biharie, coördinator van het Institute for Women, Gender & Development Studies van de Anton de Kom Universiteit.

Haar uitspraak is naar aanleiding van de protestloop tegen geweld en in het bijzonder dat tegen vrouwen vanaf het onafhankelijkheidsplein vrijdagmiddag.  “Wij willen een stem zijn voor de groep die geen stem kan hebben’.” De loop bracht ongeveer 300 mensen op de been en is ook georganiseerd in het kader van World Orange Day.

Biharie heeft als trekker van de groep oproepen gedaan via verschillende media om extra aandacht te besteden aan de recente gevallen van moord op vrouwen. Henna Guicherit, voorzitter van Women Rights Centre(WRC) zegt dat het dagelijks geweld tegen vrouwen een halt toegeroepen moet worden. Volgens haar zijn de meest recente gevallen de druppel die de emmer doen overlopen. “Er moet nu echt een eind komen aan al dit geweld, het is voor niets nodig.

Ook kinderen en mensen die de gebeurtenissen waarnemen zijn slachtoffers daarvan.”

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.