Redactie: Valies wil resolutie terugdraaien

valies Suriname

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), wil dat de resolutie van 18 februari wordt ingetrokken. Dat maakte hij donderdag bekend tijdens een drukbezochte algemene ledenvergadering in Mata Gauri. Onderwijsbonden hebben een plan B klaarliggen, maar de regering zou persisteren.
De BvL en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn boos om besluitvorming zonder hun inspraak. Volgens een resolutie van 18 februari is de Fiso-regeling namelijk niet meer van kracht op leerkrachten.

Dit besluit heeft te maken met de uitvoering van het herwaarderingsprogramma van het onderwijs en als gevolg daarvan loonaanpassing.

De leerkrachten zijn uit het Fiso-systeem gehaald met terugwerkende kracht tot 1 januari dit jaar.
De invoering van bestuurlijke en organisatorische componenten is per 1 april een feit.
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.