Video: Nederlands meisje neergestoken door buurvrouw

Het driejarige meisje Kim uit Uithoorn, dat gisteren gewond raakte bij een steekincident, werd aangevallen door een vrouw die hemelsbreed 500 meter verderop woont. Mien S. – die zichzelf Merel noemde – raakte de afgelopen 1,5 jaar haar drie eigen kinderen kwijt na ruzies en verwaarlozing. Zij pleegde na haar daad zelfmoord.
De vrouw was dinsdagavond rond 18.30 uur op bezoek bij het slachtoffertje. Toen de moeder van het kind naar buiten ging om een sigaretje te roken, stak de vrouw het kind neer, aldus een woordvoerder van de politie.
Na haar daad vluchtte ze weg op een gele fiets. De politie begon onmiddellijk een zoektocht, waarbij ook een helikopter werd ingezet. Vanuit het toestel zagen agenten de vrouw op een afdak tussen twee flats liggen. Ze was van een van de gebouwen gesprongen. Reanimatiepogingen mochten niet baten.


Een buurvrouw van de moeder zegt in het AD dat ze ’een enorm gegil hoorde’. Volgens de vrouw was dat gegil van de vrouw die het meisje neerstak. „Die draaide gewoon ineens door. Ze heeft na het steken gewoon een fiets gepakt uit de tuin en ging er gillend vandoor.”
De vrouw was bekend bij hulporganisaties en de politie, aldus de woordvoerder. Het kind is behandeld in het ziekenhuis en „maakt het naar omstandigheden goed”, aldus de gemeente Uithoorn.

Slachtofferhulp
De betrokkenen krijgen slachtofferhulp. „Ons medeleven gaat uit naar het slachtoffertje en haar gezin, maar ook naar de familie/nabestaanden van de dader. We wensen hun allen veel sterkte bij het verwerken van deze afschuwelijke gebeurtenis en bieden hulp aan. Het incident heeft grote indruk gemaakt in Uithoorn, op bekenden van de beide gezinnen, maar ook op getuigen en anderen”, zei burgemeester Dagmar Oudshoorn-Tinga.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.