Redactie: Is dit de Londense terrorist?

Volgens nog onbevestigde berichten is de man die woensdag een aanslag pleegde in hartje Londen en daarna werd doodgeschoten, de 42-jarige haatprediker Abu Izzadeen. Dat meldde de Italiaanse krant La Stampa. Volgens diens advocaat zit hij echter vast in de gevangenis en kan hij de dader niet zijn.

Izzadeen probeerde eerder het kalifaat van IS te bereiken en zou meermaals hebben gezegd dat hij wilde sterven als een zelfmoordterrorist.
Hij is een islamitische propagandist en radicale geestelijke die in het Verenigd Koninkrijk in de gevangenis heeft gezeten voor het aanzetten tot geweld.
De man werd geboren als Trevor Brooks. Zijn ouders kwamen in de jaren 60 van de vorige eeuw naar het Verenigd Koninkrijk en hij bekeerde zich op zeventiende tot de islam.

In november 2004 leidde Izzadeen een groep radicalen die hij opriep tot het plegen van geweld tegen Britse en Amerikaanse troepen in Irak. Hij werd veroordeeld en kreeg een gevangenisstraf, maar werd in 2009 vrijgelaten.
In april 2015 had Izzadeen plannen om naar Syrië om te vechten samen met IS. Hij werd opgepakt in Hongarije en weer teruggestuurd naar Groot-Brittannië.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.