Anoniem: Mijn moeder verpest mijn huwelijk

Ik ben Janine, ik ben 34 jaar en ik denk echt dat mijn moeder jaloers op mij is. Mijn moeder verpest mijn huwelijk en heeft denk ik nooit van mij gehouden. Ik ben de jongste dochter van 3 dochters. Een vader hebben we nooit gehad. Mijn oudste zus is mijn moeder haar lievelingetje. Ze is al 50 jaar. Zij haat me ook. Ik denk dat het bij haar begon. Ze had ooit een vriendje die verliefd op mij werd toen ze uit elkaar waren. Ik heb er nooit wat mee gedaan want ik vond hij is de ex van mijn zus. Vanaf ik haar dat heb verteld houdt ze mij op een afstand.
Ik ben de enige die nog heel lang bij mijn moeder woonde. Ik deed alles voor haar. Ik werk en mijn man Kishar ook dus we hielpen haar met alles. We hebben nog geen kinderen. Ik weet niet of dat er nog van komt want we hebben echt problemen nu in ons huwelijk. Sinds we in ons eigen huis wonen lijkt het alsof alles slecht gaat. Mijn moeder is de oorzaak. Ik ben nu 1.5 jaar al in mijn eigen huis. Mijn moeder en mijn oudste zus zijn ons nog geen 1 keer komen opzoeken. Is toch erg? Ik woon in een mooi huis in een mooie buurt. Het lijkt alsof het ze pijn doet dat ik een goed leven heb.

Mijn schoonmoeder kwam mijn moeder tegen in de stad en ze vertelde een hoop leugens over mij, dat haar zoon mij niet verdient en dat ik een slechte vrouw ben. Mijn eigen moeder zegt dat tegen mijn schoonmoeder. Ze stelt me zo teleur. Ik weet dat mijn schoonmoeder mij graag mocht, maar ik merk toch dat ze voorzichtig is geworden met mij. Mijn moeder heeft haar gewaarschuwd. Mijn schoonmoeder heeft een jongere vriend. Mijn moeder heeft haar gezegd dat hij met mij uitloopt. Ze vertelde dat hij mij een paar keer thuis heeft afgezet. Die man heeft mij 1 keertje een lift gegeven ja. Is toch erg hoe ze voor mij liegt. Mijn schoonmoeder heeft het aan mijn man verteld.

Kishar vindt het heel erg. Hij wil die man van zijn moeder niet meer in ons huis hebben, het was een hele gedoe. Er is nu een soort van ruzie met zijn moeder en haar vriend. En bij ons is de sfeer ook echt slecht. Mijn man gelooft niet dat mijn moeder zou liegen over zoiets. Hij vertrouwt mij helemaal niet meer. Hij heeft me al gezegd dat hij niet op deze manier met een vrouw wil leven. En dat hij blij is dat we geen kinderen hebben.
Ik ben helemaal in paniek. Mijn middelste zus is de enige aan wie ik iets heb. Ik ben helemaal alleen. Ik weet niet hoe ik mijn man mij weer kan laten vertrouwen. Ik praat niet meer met mijn moeder en mijn zus. Andere familieleden denken slecht van mij. Mijn moeder vertelt iedereen dat ik een motjo ben. En dat ik uitloop voor mijn man. En dat ik de slechte manieren van mijn vader heb. Weten jullie hoe erg dit is. een ieder kijkt me aan met scheve ogen.

Het klinkt misschien als niet een echt probleem maar ik zit echt met dit probleem. Mijn man en ik groeien uit elkaar. Hij is in een jaar tijd vreselijk agressief geworden en behandelt me heel slecht. Ik zweer het jullie. Ik heb nooit iets verkeerds gedaan. Ik ben nooit uitgelopen! Hoe kan ik mijn leven weer terugkrijgen? Ik hou zoveel van mijn man maar hij niet meer van mij. Helpen jullie mij aub.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.