Redactie: Suriname heeft een nieuwe Nederlandse Ambassadeur

Anne van Leeuwen nieuwe Nederlandse ambassadeur in Suriname. De (Rijks)ministerraad heeft op voorstel van De Nederlandse minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken ingestemd dat Anne van Leeuwen de nieuwe Nederlandse ambassadeur wordt in Suriname.

Van Leeuwen is momenteel consul-generaal in Toronto, Canada. Hij was van 1993-1996 diplomaat in Suriname op de Nederlandse ambassade. Wanneer de Surinaamse regering akkoord gaat met zijn benoeming als ambassadeur, zal van Van Leeuwen Ernst Noorman, die in september 2014 aantrad als ambassadeur, opvolgen.

Anne-van-Leeuwen-nieuwe-Nederlandse-ambassadeur-in-Suriname

Van Leeuwen begon in 1991 zijn diplomatieke carrière in Zuid-Azië. Na zijn periode in Paramaribo diende hij in Jakarta en Ottawa. Daarna was hij werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.