Anoniem: Mijn vriend is 20 jaar jonger – Suriname

Dag iedereen, ik wil graag mijn verhaal met jullie delen. Ik ben Marijke ik ben toevallig vorige week 47 jaar geworden. Ik heb een zoon en een dochter die bij hun vader in Nederland wonen. Ik woon alweer 5 jaartjes in Suriname. Mijn vriend is 20 jaar jonger. Ik ben 47 jaar en hij is 26 jaar.

Hij is net 2 jaartjes ouder dan mijn oudste kind.

Ik ken Remie nu ongeveer 2 jaar. Ik ben naar Suriname gekomen toen ik een relatie had met Carlos. Samen zijn we hier gekomen om een een bedrijf op te zetten. Het bedrijf kwam er, maar na 4 maanden stond ik er alleen voor en heb ik uiteindelijk zelf alles gedaan. Het gaat heel goed nu. Ik had ongeveer 2 jaar geleden een extra medewerker nodig. Iemand om mij te helpen in de business. Ik deed zelf alle sollicitatie gesprekken. Remie sprak mij meteen aan. Zakelijk hoor. Hij is een jonge afgestudeerde jongen met veel pit. En een hele vlotte babbel. Mensen zoals Remie zijn schaars.

Het eerste half jaar heeft hij me geholpen met het verder uitbreiden van het bedrijf. Het gaat heel erg goed. Ik denk dat we zo hecht samen werkten dat we niet door hadden dat we meer dan collega’s werden. Om een lang verhaal kort te maken: Inmiddels hebben we al langer dan een jaar een relatie. Remie woont bij mij.

Ik ben zelf erg jong van geest, ook aan de buitenkant zie je niet dat ik veel ouder ben dan hem. Ik zie er goed uit. Remie vindt dat ook, hij zegt dat mensen het niet eens doorhebben dat ik zoveel ouder ben. Toch zijn er heel veel mensen die het wel weten. Mijn familie vindt het niet kunnen. Mijn kinderen willen helemaal niets met hem te maken hebben. Dus als zij in december hier komen, moet Remie tijdelijk verhuizen anders willen ze niet komen. Remie heeft er begrip voor. Zijn familie komt nooit bij ons. Ik ken ze niet eens.

De meeste moeite heb ik met Carlos. Mijn ex. Hij is degene die mij onzeker maakt. Hij zegt dat Remie absoluut niet bij mij past en dat het lijkt alsof ik in een midlife crisis ben. Hij vindt dat Remie mij gebruikt en van mij profiteert. Hij zegt ook dat ik voor paal loop met zo een jonge jongen. En dat het niet lang zal duren voordat hij mij dumpt voor een jongere meid.

Carlos heeft zelf ook alweer een nieuwe relatie. Hij is mijn vriend. Hij wil het beste voor mij. Ik denk niet dat hij deze dingen zegt uit jaloezie. Hoewel het pijn doet wat hij zegt, denk ik wel dat hij gelijk heeft, daarom wil ik jullie ook vragen. Kan het wel; liefde tussen een oudere vrouw en jonge jongen? Remie zegt dat hij geen kinderen wil, om mij. Want ik wil niet meer. Is dat eerlijk? Zou ik hem een kind moeten gunnen? Ik heb er twee. Dat is toch niet eerlijk?

Remie verdient en mooi salaris binnen het bedrijf, ik heb het niet heel veel beter dan hem, we bouwen het samen op. Ik geloof niet dat hij met mij is om mijn geld. Hij verdient zelf ook heel goed. Maar toch heel soms ben ik echt onzeker. Als ik hem erover vraag, zegt hij dat ik spoken zie. Ik wil Remie ook niet zomaar laten gaan, want het afgelopen jaar was het mooiste jaar uit mijn leven. Ik wil met hem trouwen. Ik wil de rest van mijn leven met hem delen.

Maar als ik 60 ben, dan is hij nog geen 40 jaar. Misschien gaat hij dan wel inzien dat ik veel te oud ben voor hem. Zijn er misschien dames die dit lezen, die ook een veel jongere vriend hebben? Of heren die een oudere vrouw als vriendin hebben? Ik ben echt benieuwd naar jullie mening.

Denken jullie dat ik uit deze relatie moet stappen? Alleen maar om mezelf en Remie verdere verdriet te besparen. Of moet ik gewoon doen wat mij gelukkig maakt en dat is een leven samen met mijn 20 jaar jongere vriend.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.