Redactie: Jane vrijgesproken voor poging tot doodslag

politie Suriname

Jane C. (50) is door kantonrechter Siegline Wijnhard veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan zeven voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest en een proeftijd van drie jaar. Ze achtte mishandeling van de slachtoffers wettig en overtuigend bewezen. Voor poging tot doodslag van een vrouw en haar dochter werd zij vrijgesproken. Met de opgelegde straf komt de vrouw vrij.

Op de camerabeelden is precies te zien dat de vrouw met een mes uit het voertuig stapt. Ze probeert haar dochter uit het gevecht te halen. Zij wordt door een van de slachtoffers op haar rug geslagen met een tas. Ze keert zich om en verwondt het slachtoffer.

Dat er sprake was van psychische overmacht heeft de kantonrechter verworpen. Dit verweer van de raadslieden Oscar Koulen en Delano Landvreugd heeft de kantonrechter verworpen. Ze voerde aan dat het om een situatie ging waarbij de veroordeelde en haar dochter gewapend waren met scherpe voorwerpen, terwijl de slachtoffers alleen hun tassen bij zich hadden. “Loopt u voortaan gewoon weg in zulke situaties. U hebt geen vriendje of vriendinnetje”, waarschuwde de rechter Jane C.

Volgens de veroordeelde werd haar gezin gemolesteerd door de twee vrouwen. Het slachtoffer verklaarde dat zei met haar dochter over straat liep. Plotseling stopte een zwart voertuig bij hen. Jane C. zat samen met haar dochter in de auto.

De dochter stapte uit en begon de dochter van het slachtoffer aan te vallen met een houwer. De moeder schoot haar dochter te hulp, maar werd ook aangevallen. Jane C. stapte toen ook uit het voertuig en moedigde haar dochter aan om verder in te kappen op de twee slachtoffers. Beide slachtoffers waren ongewapend.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.