Redactie: Hoe is Gerel Palm uit de gevangenis gevlucht

De arrestant Gerel Palm is nog steeds voortvluchtig. Palm is afgelopen zondagmiddag rond 17.00 uur op een spectaculaire wijze ontvlucht uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID). Na vier dagen is er nog geen spoor van deze verdachte te vinden.
Uit het onderzoek blijkt dat deze verdachte rond 16.00 uur advocatenbezoek kreeg. Kort na het bezoek is de verdachte gelopen naar de toiletruimte. Frappant in deze is dat de advocaat in kwestie ook gebruik zou hebben gemaakt van het toilet.

Van daar kwam Palm gewapend terug. Hij liep vervolgens naar de postwacht en heeft daarbij de ploegcommandant I.M. onder schot gehouden. Onder bedreiging van het wapen werd I.M. ontwapend. De verdachte is toen met zijn dienstwapen buiten de inrichting gerend en heeft met een gereedstaand voertuig, een Toyota Mark-X, de plaats verlaten. Daarbij zou Palm op de openbare weg enkele weggebruikers hebben aangereden.

De politie van Flora heeft het verdere onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De recherche is bezig met de opsporing van deze ontvluchte arrestant.

Palm wordt verdacht van een dubbele moord in Nederland. De verdachte zou heel binnenkort vanwege het bestaande rechtshulpverdrag uitgeleverd worden aan de Nederlandse justitie. Voordat de uitlevering kon plaatsvinden, is Palm ontvlucht. Hij is tot nu toe onvindbaar.
Bron: DBS
Eerdere berichten:

Opsporing: Vuurwapen gevaarlijke verdachte ontsnapt

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.