Redactie: 2.5 jaar voor misbruik stiefzusje

Urvin B. (21) is veroordeeld tot een celstraf van tweeënhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Kantonrechter Siegline Wijnhard achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Hij heeft zijn achtjarige stiefzusje seksueel misbruikt.
Het Openbaar Ministerie had drieënhalf jaar geëist in deze zaak. De veroordeelde had eerst een volmondige bekentenis afgelegd, maar kwam daarna terug op zijn verklaringen.

Onderzoek van de gynaecoloog wees uit dat het meisje is misbruikt. Wijnhard voerde aan dat de verklaringen van het slachtoffer overeenstemmen met die van Urvin B. bij de politie. Daar had hij gedetailleerde verklaringen afgelegd.

Daarna bleef hij alles ontkennen. De eerder afgelegde verklaringen waarin hij het feit bekende, zou hij uit angst afgelegd hebben. De rechter merkte op dat de verbalisant gehoord is op de zitting en dat hij duidelijk heeft aangegeven dat de veroordeelde zijn verklaringen uit vrije wil had afgelegd.

Wijnhard voerde aan dat ze afgeweken is van de strafeis van het OM, omdat zij rekening heeft gehouden met zijn jeugdige leeftijd. Ze benadrukte dat hij wel wist wat hij deed, omdat hij nog een condoom om had gedaan.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.