Anoniem Mijn 15-jarige dochter zegt dat mijn vriend uitloopt

Ik ben Diana ik ben 44 jaar en ik heb maar 1 dochter van 15 jaar. Ik woon samen met Steven. Hij is niet de vader van Stephanie maar hij heeft haar vrijwel wel samen met mij opgevoed. Hij vindt dat ze ook zijn dochter is, maar zij zal hem nooit papa noemen. Ze haat hem. Dat heeft ze meerdere keren duidelijk gemaakt. Mijn dochter zegt dat mijn vriend uitloopt

Sinds een jaartje heeft Stephanie contact met haar vader en zijn familie. Ze wonen niet heel ver bij ons vandaan. En ze slaapt elk weekend bij haar oma. Ik had er veel moeite mee in het begin. Vooral omdat die mensen niet  met mij praten. En ik heb het gevoel dat ze mijn dochter aan het opsteken zijn. Sinds ze daar komt hebben wij alleen maar problemen in huis. De ruzies tussen mijn dochter en mijn vriend worden steeds erger.

Soms schreeuwt ze dingen naar hem, woorden van wie ik weet dat ze daar niet zelf op gekomen is. Toen ik met haar vader was, werkte ik inderdaad in een stripclub. Was het nodig van die oma om mijn dochter dat te vertellen? Inmiddels leidt ik een heel ander leven. Ik ga naar de kerk met mijn vriend en we leven een rustig bestaan. Hij heeft zelf geen kinderen, maar hij neemt regelmatig de kinderen van zijn zus mee uit. Hij is een goede man.

Vandaar dat ik het zo erg vind dat mijn dochter mij is komen vertellen dat hij uitloopt. Ze zegt dat ze stiekem in zijn telefoon is gegaan en dat ze foto’s van hem en zijn vriendin heeft gezien. Ze heeft gegevens van die dame. En wil samen met mij onderzoeken wie ze is. Ik ben erg geschrokken. Hoe kon mijn dochter zoiets doen? Om in mijn vriend zijn telefoon te gaan? Het lijkt alsof ze opzettelijk iets zoekt om mijn relatie kapot te maken. Ze heeft al eerder naar mijn vriend geschreeuwd dat ze wilt dat haar moeder en vader weer bij elkaar komen. Mijn vriend heft mij daarom verboden om contact te onderhouden met haar vader. Hij vertrouwt hem niet. Ik begrijp hem wel. Ik vertrouw mijn ex ook niet.

Maar dat ding dat Stephanie heeft geuit zit me wel dwars. Ik ben nieuwsgierig en wantrouwend geworden. Iets wat ik nooit was. Als ik mijn vriend moet zeggen dat Steph in zijn telefoon is gegaan dan is het oorlog in huis. Maar hoe kan ik hem confronteren? Ik durf niet in zijn telefoon te gaan.

Mijn vriend heeft ook zoveel dingen te vertellen over mijn dochter. Dan doet ze haar best niet, dan loopt ze met een boel jongens op straat. Dan ben ik als moeder te slap. Ik word echt moe. Soms heb ik het gevoel dat ik moet kiezen tussen mijn dochter en mijn relatie. Maar dat is toch niet eerlijk? Haar vader is echt de oorzaak. Kan ik een meisje van 15 jaar verbieden om naar haar vader te gaan? Of moet ik haar juist naar der vader sturen. Dat ze maar bij hun moet gaan wonen?

Ik weet het niet hoor. Ik hoop echt dat jullie mij wat advies kunnen geven. Sorry voor het lange verhaal, ik wilde even mijn verhaal kwijt. Dank u wel FamilieNieuws.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.