Redactie: Man op klaarlichte dag beroofd van 1200srd

Supermarkt Paramaribo

Een 76-jarige man is woensdagmiddag op klaarlichte dag aan de Fred Derbystraat overvallen. De rover ging ervandoor met zijn tas, waarin ruim SRD 1200. “Het is niet mijn geld. Ik moest bouwmaterialen kopen voor mijn zus”, reageert hij nog niet bekomen van de schrik.

Toen de krant hem benaderde, zat de man totaal terneergeslagen op een stapel triplex platen van de bouwmaterialenzaak B. Sewnath, vóór het gebouw waar hij is beroofd. Nadat de medewerkers aan hem hadden gezegd de materialen, waar hij naar opzoek was niet te hebben, zou hij een met de bus naar een andere zaak gaan.


(Voorbeeld foto)

De man kwam net uit de zaak Sewnath, toen hij plotseling een auto op hem zag afkomen. “Ik dacht al: hoe komt die man zo op mij af. Ik had het nog niet eens door”. De chauffeur greep vanuit de auto regelrecht naar de tas die het slachtoffer om zijn schouder had hangen. Hij viel op de grond, maar probeerde de tas nog vast te houden. Echter gaf de rover vervolgens nog een flinke ruk waardoor de schouderband losraakte en hij met de tas kon wegrijden.

“Na wan ston mi ben suku. Ik zou het in die auto gooien. Maar misschien is het toch goed dat ik me niet heb verzet. God wilde het zo. Want als die man een wapen had, dan had ik een probleem. Laat hij dat geld nemen”. Na zijn daad reed de dader volgens het slachtoffer rustig weg. Omstanders hebben het kentekennummer van de auto, waarin de dader reed, aan de politie doorgegeven.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.